Verlichtende Klanken

Klankschaal

Al wat bestaat is trilling, energie, licht,
het hele universum, zo ook de mens.
Klank ……..is trilling, is energie, is licht.

‘…When Sounds give you enlightenment…’

Een Klankhealingconcert is een ‘lig-concert’. Men ligt hierbij op een matrasje, ondereen warme deken. Tijdens een klank-healing-concert worden allerlei klanken en trillingen, energievelden, gecreëerd. De speler(s) speelt, bewegend door de ruimte, zuiver intuïtief en gebruiken daarbij etnische instrumenten van over de hele wereld, zoals Tibetaanse klankschalen, de Chinese gong, sjamanendrum, de didgeridoo, rainsticks, oceandrum, boventoon fluit, shanti’s, sansula en vele andere ritme instrumenten.
De eigen stem, als waardevol instrument, wordt ingezet met klanken en boventonen, en intuïtieve ‘ziele-taal’. Er wordt ook gebruik gemaakt van helende handen.

Zonder dat men er iets voor hoeft te ‘doen’, raakt men in deze klankensfeer in een meditatieve staat; een staat waar diepe ontspanning mogelijk is, waar het onbewuste kan worden aangeraakt, het hogerbewustzijn kenbaar kan zijn, emoties zich kunnen tonen,
inzichten kunnen ontstaan en healing van binnenuit kan plaats vinden.

In 2009 ben ik bij Martien Adriaansen als klankhealer gaan spelen en nu
geven we samen, of alleen, of met andere klankcollega’s klankconcerten en specials
door het hele land, soms ook in het buitenland.

Deze klank-healing-concerten geven we onder de naam
‘Touching Sounds’
* Zie o.a. voor de concertagenda de website :
www.touchingsounds.nl
Uit eigen ervaring en wat wij van gasten terugontvangen weten we dat men tijdens een klank-healing-concert allerlei ‘sensaties’ kan ervaren. Men maakt reizen, komt op allerlei plaatsen,
ziet kleuren en figuren, men ervaart ontspanning, stilte en rust, er komen emoties vrij,
men krijgt inzichten.

Deze ervaringen en terugkoppelingen zijn mijn inziens herkenbaar in de achtergrondinformatie met betrekking tot klankfrequenties, hersengolven en het bewustzijn, en het lichamelijk welbevinden.
( zie tabblad Klankfrequenties )